Hellre vara djävulen

IAN RANKIN är en skotsk författare som blivit känd över hela världen för sin serie romaner om kommissarie John Rebus och som nu sålt svindlande 30 miljoner böcker. Ian Rankin har bland annat belönats med en Edgar Award, en CWA Diamond Dagger, en CWA Gold Dagger och en Chandler-Fulbright Award, och räknas i dag till kriminallitteraturens största namn. Död i underjorden är den sjätte boken om John Rebus, som nu för första gången kommer på svenska.

Ian Rankins hemsida

Ian Rankin på Twitter

Läs ett smakprov...
Titel: 
Hellre vara djävulen
Översättning: 
David Nessle
Originaltitel: 
Rather Be the Devil
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Grigory Iofin
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2019-04-19
Antal sidor: 
384
Format: 
110 x 178 mm
ISBN: 
978-91-7701-817-9 [inb]
978-91-7701-818-6 [e-bok]
978-91-7781-828-1 [pocket]

Ian Rankin • Hellre vara djävulen

När han motvilligt dragit sig tillbaka från yrkeslivet har John Rebus samtidigt gett upp de flesta av sina dåliga vanor. Det är bara en han inte lyckats bli av med: han kan fortfarande inte släppa ett olöst fall.

Men när Rebus börjar utforska händelserna bakom mordet på en glamourös kvinna på ett lyxhotell många år tidigare, vaknar det förflutna till liv igen med förnyad kraft. Rebus återser två gamla bekanta som är involverade i en utredning kring den brutala misshandeln av en maffiaboss. Och snart dyker ytterligare ett lik upp…

När Rebus börjar länka samman det förflutnas mysterier med nuets, upptäcker han att han inte är ensam om att vilja veta vad som hände i det där hotellrummet för fyrtio år sedan. Och att det finns någon som är beredd att göra allt för att brottet ska förbli olöst.

Hellre vara djävulen är den tjugoförsta boken om John Rebus.

I svensk översättning av David Nessle.

»Ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

»Ian Rankin bräcker det mesta i dagens deckarutgivning.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»Superbt berättad och omöjlig att lägga ifrån sig.« | Daily Mail

»Ett intrikat, suggestivt Edinburgh-mysterium med en blodig upplösning. Ännu en lysande bok i Rankins kriminalserie om kommissarie John Rebus.« | Crime Scene