Praktisk typografi

LARS SUNDH är formgivare, född 1963 i Sundbyberg och utbildad på Beckmans. Lars var en av personerna bakom den legendariska tidningen Pop och 2002 grundade han – tillsammans med Pietro Maglio – bokförlaget Modernista. Lars Sundh har under 30 års tid formgivit långt över tusen böcker, skivomslag, logotyper, affischer, förpackningar, tidningar och andra produkter. I dag är han huvudansvarig för Modernistas visuella kommunikation.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Praktisk typografi
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Kultur, Sakprosa
Utgivningsdag: 
2017-12-11
Antal sidor: 
192
Format: 
135 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7701-157-6 [inb]

Lars Sundh • Praktisk typografi

Praktisk typografi är den ultimata guideboken till typografins mysterier och regler. I en lika vacker som informativ bok har Lars Sundh, Modernistas flerfaldigt prisbelönta formgivare, sammanställt all sin kunskap och sina lärdomar från trettio års arbete med typografi och formgivning. Här hittar du allt från visdomsord av typografins klassiska mästare till praktiska och stringenta tips om hur du framställer en vacker bok med dagens teknik.

Boken kan användas som lärobok, inspirationskälla, eller som en praktisk guide att hålla i handen när du ger dig ut på typografins okända vatten. Oavsett om du är en rutinerad designer eller en grön nybörjare, oavsett om du jobbar med text eller med formgivning, så är detta den enda typografiska handbok du behöver.