Relik

DENISE MINA [f. 1966 i Glasgow] är en skotsk författare som tillhör de absolut största inom den moderna kriminallitteraturen. Relik är den andra delen i hennes hyllade och prisbelönta serie om Anna McDonald och Fin Cohen, efter förra årets Verkliga brott, som bland annat hyllades som »en helt fantastisk thriller« i New York Times och valdes till Årets bästa deckare i DN.

Denise Minas webbsida.
Twitter

Titel: 
Relik (Verkliga brott #2)
Översättning: 
Boel Unnerstad
Originaltitel: 
Confidence
Författarporträtt: 
Neil Donaldson
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Deckare
Utgivningsdag: 
2023-03-10
Antal sidor: 
384
ISBN: 
978-91-8063-177-8 [inb]
978-91-8063-178-5 [e-bok]

Denise Mina • Relik

När en ung och sårbar kvinna försvinner från en idyllisk liten stad vid den skotska kusten hamnar Anna McDonald och Fin Cohen i centrum för en intensiv sökkampanj på nätet. Men Lisa Lee är kanske inte det olyckliga offer hennes far har föreställt sig. Hon har en Youtube-kanal där hon tar sig in i olika övergivna byggnader. Och hennes senaste filmklipp visar hur hon tillsammans med några andra bryter sig in i ett franskt slott och där snubblar över ett ovärderligt romerskt silverskrin.

Dagen efter Lisas försvinnande läggs skrinet ut till försäljning på en auktion i Paris – med ett utgångspris på femtio miljoner euro, och med en katalogtext som kan komma att förändra själva fundamentet för en av världens största religioner…

Anna och Fin tar upp jakten på Lisa och ger sig i väg på en halsbrytande resa genom Europa, där de hamnar mitt i en värld av internationella konstsmugglare, bedragare och religiösa fanatiker.

I översättning av Boel Unnerstad.

»Våldsamt rolig, galen och actionspäckad historia om tvåbarnsmamman Anna vars dag börjar alldeles normalt men spårar ur när hennes bästa vän knackar på dörren.« Lotta Olsson, DN