Sorgens princip
Debut!

PERNILLA WÅHLIN NORÉN, född 1982 och uppvuxen i Borlänge, är arkitekt och stadsplanerare. Sorgens princip är hennes debutroman.

Pernilla Wåhlin Norén på Instagram

Läs ett smakprov...
Titel: 
Sorgens princip
Författarporträtt: 
Ellinor Koda
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Pontus Wåhlin
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2017-11-25
Antal sidor: 
160
Format: 
120 x 185 mm
ISBN: 
978-91-7701-685-4 [inb]
978-91-7701-686-1 [e-bok]

Pernilla Wåhlin Norén • Sorgens princip

En världsomvälvande upptäckt gjordes av en grupp energiforskare specialiserade på känsloenergi: människors sorg kan omvandlas till en energi effektivare än något annat.

Lösningen på jordens energikris innebar en ny marknad av globala mått, och det fanns ingen hejd på aptiten på förändring hos industrimakterna. Detta trots att forskningen ännu rymde stora hål av frågetecken. Sorgen var tidens naturtillgång. Sorgen var den nya oljan. Sorgen lokaliserades, granskades, vägdes, värderades. Där sorgen var som störst byggdes titaniska anläggningar. Sorgehandeln blomstrade. Världsekonomin strålade. Strax därefter kom bieffekterna.

Pernilla Wåhlin Noréns debutroman Sorgens princip utspelar sig i en inte alltför avlägsen framtid. Vi möter två kvinnor, Sonja och Forough, båda i statliga spetsyrken, i den nordliga nygamla industristaten Sverige. Båda har de på olika sätt blivit offer för den människoomstörtande sorgehandeln. Och medvetet eller inte, så har de gemensamt börjat göra motstånd.

»En stark och tankeväckande debutroman, en intensiv berättelse om ett annat Sverige.« | BTJ

»Läs den och använd den som underlag för en diskussion om organiseringen av ett rättvist samhälle.« | Fria Tidningar

 »I en svensk ung prosa som kan upplevas som jämntjock, knådad på samma skrivutbildningar, sätter Pernilla Wåhlin Norén verkligen en egen prägel.« | Avesta Tidning

 »Jag sträckläste. Jag pratade om den med min familj. Jag vek typ 10 hundöron.« | Kulturkollo