Felicia Margineanu Uppkopplad

FELICIA MARGINEANU [född 1993] är social entreprenör, fotograf och grundare av OhSnap! – en kreativ organisation för tjejer som använder kameran som verktyg för samhällspåverkan. Redan som 17-åring mobiliserade hon en antirasistisk rörelse, fick pris av FN-förbundet och lärde oss att använda sociala medier för att driva på den demokratiska utvecklingen. Uppkopplad: En guide till sociala mediers möjligheter är hennes första bok.

Felicia Margineanus sajt.
Fler pressbilder.

OhSnap!

Läs ett smakprov...
Titel: 
Uppkopplad: En guide till sociala mediers möjligheter
Författarporträtt: 
Ida Lexenberg
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Ida Lexenberg
Bandtyp: 
Danskt band, Inbunden
Genre: 
Datorer & IT, Samhälle & Politik
Utgivningsdag: 
2015-04-23
Antal sidor: 
128
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7499-598-5 [inb]
978-91-7499-599-2 [e-bok]

Felicia Margineanu • Uppkopplad: En guide till sociala mediers möjligheter

Det pratas fortfarande ofta om ungas användning av sociala medier i negativa termer, om att ungdomars internetanvändande skulle vara skadligt och om 90-talisterna som »den ego­centriska generationen«.

I Uppkopplad gör Felicia Margineanu – fotograf, inspiratör och social entreprenör – upp med den bilden. För henne och många andra är internet en plats och ett effektivt verktyg för att driva samhällsförändring och kämpa för demokrati och människors lika värde. Hon visar hur sociala medier ger sina användare unika möjligheter att förverkliga kreativa och politiska projekt, bryta normer, anta och förkasta identiteter.

I boken möter du Felicia själv, som efter valet 2010 – när ­Sverigedemokraterna tog sig in i riksdagen – såg sitt Facebook-flöde fyllas av missnöjda uppdateringar och bestämde sig för att göra något. Mindre än ett dygn senare stod hon, 17 år gammal, och höll tal inför 10.000 människor som samlats på Sergels torg för att ta ställning mot rasism. Du möter också Patricia Richter som ligger bakom GroPlay, Michael McEachrane, grundare av Fight Racism Now, succé­bloggaren MissLisibell, humor- och extremsportgruppen Rackartygarna, Kia Mohebi som startat Inspons och en lång rad andra som skapat något speciellt på nätet – såväl som vanliga ungdomar och föräldrar som ger sina perspektiv på sociala medier och internet.

Uppkopplad: En guide till sociala mediers möjligheter är en inspirationsbok med mängder av konkreta tips och råd om hur man kan använda internet för att förverkliga sina idéer och projekt. Boken riktar sig även till lärare och föräldrar som vill lära sig mer om möjligheterna med sociala medier.

»Uppkopplad är en inspirerande bok, full av framtidshopp. Precis vad vi behöver just nu.« | Elle

»Att nå ut kräver hårt arbete, formuleringsförmåga, initiativrikedom. Felicia Margineanu har allt det. Entusiasmen smittar.« | Bella Stenberg, Göteborgsposten

Felicia Margineanu – Utmärkelser & nomineringar:

★ 5i12-priset
Vinnare av 5i12-rörelsens pris mot främlingsfientlighet & rasism, 2010

★ Defender of Human Rights
Diplom av Svenska FN-förbundet, 2010

★ Svenska hjältar
Nominerad av Aftonbladet, 2010

★ Årets inspiratör
Utsedd till en av årets inspiratörer av tidningen Leva, 2010

★ Årets mäktigaste svensk
Nominerad av Aftonbladet i kategorin »Årets underdog«, 2010

★ Ten Outstanding Young People of the World (TOYP)
Nominerad i den svenska tävlingen, 2011

★ Sveriges Ungdomsentreprenör
Fryshuset, nominerad, 2014

★ Årets uppstickare
Plats #26 i tidningen Shortcut, 2014

★ Årets unga VD
Tidningen Entreprenör, finalist, 2014