Grammatica Obscura

NANOK är filosof och debuterade med Astruktion. Grammatica Obscura är hennes skönlitterära debut, ett nytt schakt i Baudelaires och Mallarmés labyrint.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Grammatica Obscura
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Johannes Flink
Bandtyp: 
Häftad
Genre: 
Lyrik
Utgivningsdag: 
2009-08-07
Antal sidor: 
72
Format: 
127 x 200 mm
ISBN: 
978-91-8602-148-1 [mb]

Nanok • Grammatica Obscura

Hur ska vi benämna den fasa som rör sig under postmodernismens blänkande yta? I Grammatica Obscura fusioneras två av samtidens viktigaste genrer, filosofin och skräcklitteraturen, i en prosapoetisk berättelse, en tesroman där vår språkliga kontroll ses för vad den är: en armé av zombies, gengångare och vampyrer.

Teserna är texter för gravstenar. Gravarna radar upp sig, bildar kyrkogårdar som efter ett stort krig. Mitt i detta landskap står kroppens epicentrum, själva språkets död, en öppning mot grammatikens tidlöshet. Och i ett avgörande vägskäl växer en legend fram, fiskarkungens saga om oss själva som härskare i kommunikationens undergrävda utopier.

»Grammatica Obscura är en monolog om en aktiv nihilism á la Nietzsche, men den är också kristalliseringen av en skönhet som aldrig finner tillfredsställelse.« | Guido Zeccola, Tidningen Kulturen

»Jag fascineras över att abstrakt tänkande om twit twit twit-tidens språk- och meningsdöd kan fusioneras så begåvat med den medeltida myten om Fiskarkungen.« | Pia Bergström, Aftonbladet