Julaftonsnatt

CLEMENT CLARKE MOORE [1779–1863] var en amerikansk författare och professor i grekisk litteratur och bibelstudier. Hans mest kända verk är Twas the Night Before Christmas, som ursprungligen publicerades under titeln A Visit from St. Nicholas. JESSIE WILLCOX SMITH [1863–1935] var en amerikansk illustratör som medverkade i otaliga böcker och tidningar. Hon utbildade sig hos Howard Pyle – illustratör och författare, bland annat till klassikern The Merry Adventures of Robin Hood – och tecknade regelbundet åt Ladies Home Journal.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Julaftonsnatt
Översättning: 
Thomas Sjösvärd
Originaltitel: 
Twas the Night Before Christmas
Omslagsdesign: 
Lars Sundh & Rasmus Pettersson
Omslagsbild: 
Jessie Willcox Smith
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Barn, Översatt
Utgivningsdag: 
2017-12-01
Antal sidor: 
32
Format: 
235 x 190 mm
ISBN: 
978-91-7701-790-5 [inb]
978-91-7701-791-2 [e-bok]

Clement Clarke Moore • Julaftonsnatt

Äntligen är det tyst i huset. Strumporna hänger på sin plats. Barnen sover, förväntansfulla inför morgondagen. Men vad är det för konstiga ljud som kommer från gården?

Julaftonsnatt [Twas the Night Before Christmas] publicerades första gången anonymt dagen före julafton 1823. Med tiden har den blivit en av de verkligt stora julklassikerna, en magisk saga för alla åldrar och den text som kanske mer än någon annan lagt grunden till vår föreställning om jultomten.

I denna utgåva presenteras berättelsen i en ny översättning – av Thomas Sjösvärd – rikt illustrerad med Jessie Willcox Smiths älskade illustrationer, som här restaurerats digitalt för att göra originalteckningarna full rättvisa.