Kyss mig först
Debut!

LOTTIE MOGGACH [född 1977] är en brittisk journalist som inledde sin karriär på The Times och som numera skriver för bland annat Time OutElle och GQ. Hennes debut­roman Kyss mig först [Kiss Me First] väckte ett enormt förhands­intresse i England, och såldes för ett sjusiffrigt belopp efter en bud­givning mellan elva olika förlag.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Kyss mig först
Översättning: 
Charlotte Hjukström
Originaltitel: 
Kiss Me First
Författarporträtt: 
Alexander James
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Omslagsbild: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Inbunden
Genre: 
Översatt skönlitteratur
Utgivningsdag: 
2013-10-17
Antal sidor: 
288
Format: 
148 x 210 mm
ISBN: 
978-91-7499-293-9 [inb]
978-91-7499-359-2 [e-bok]

Lottie Moggach • Kyss mig först

Den tjugotreåriga datanörden Leila har haft en ensam och skyddad uppväxt i sydöstra London utan riktiga vänner, men på chatforumet Red Pill hittar hon äntligen människor som verkar förstå henne. Hon lyckas också imponera på sajtens grundare, den karismatiske amerikanen Adrian.

Leila blir glad när Adrian ber att få träffa henne och erbjuder henne att delta i något han kallar »Projekt Tess«. Tess visar sig vara en glamourös, trettioåttaårig kvinna som Leila antagligen aldrig skulle ha umgåtts med i verkliga livet: urban och impulsiv med arbete på ett galleri, men också manodepressiv och med långt framskridna självmordsplaner.

Medan de mailar, chattar och pratar över Skype blir Leila alltmer indragen i Tess värld, och steg för steg lär hon sig allt, in i minsta detalj, om sin nya vän. För Tess har bestämt sig: Hon tänker faktiskt ta livet av sig. Men för att bespara sina vänner och sin familj onödigt lidande vill hon att någon ska ta över hennes nätidentitet, under förespeglingen att hon har påbörjat en ny tillvaro utomlands.

Leila ska få alla att tro att Tess fortfarande är i livet – hon ska bli Tess.

Kyss mig först är en gripande och oroväckande roman om identitet och relationer i Facebookåldern, där det som först liknar ett sofistikerat onlinespel snart blir till en farlig besatthet.

Nominerad till THE GUARDIAN FIRST BOOK AWARD!

»Smart, spännande och modigt. En The Talented Mr Ripley för Facebookeran.« | Polly Samson, författare till Perfect Lives

»Moggachs imponerande debut är en gripande psykologisk thriller, desto mer oroväckande för sitt fullt tänkbara händelseförlopp. En mycket njutbar läsupplevelse.« | Publishers Weekly

»Kyss mig först är ett mörkt, oroande och knivskarpt utforskande av hur internetåldern förvandlar våra föreställningar om verklighet och identitet.« | Tana French, författare till Till skogs och Okänt offer

»Lottie Moggach har satt fingret på vår tids puls.« | Liz Jensen, författare till The Rapture