Moratorium

MONICA REHN, född och uppvuxen i Nynäshamn, är jurist med examen från Stockholms universitet. Under sin karriär har hon främst arbetat i oljebranschen, varav elva år som chefsjurist. Efter många år i Stockholm är hon nu bosatt i Bålsta. Moratorium är hennes debutroman.

Läs ett smakprov...
Titel: 
Moratorium
Omslagsdesign: 
Lars Sundh
Bandtyp: 
Pocket
Genre: 
Deckare, Skönlitteratur, Thriller
Utgivningsdag: 
2020-01-31
Antal sidor: 
416
ISBN: 
978-91-7781-736-9 [poc]
978-91-7781-737-6 [e-bok]

Monica Rehn • Moratorium

En flicka brinner inne på ett scoutläger, medan ungdomsledarna David Bergman och Jonathan Sandberg simmar över sjön, fulla på vodka. Särskilt Jonathan lyckas aldrig bearbeta sina skuldkänslor. Han isolerar sig från världen, och träder in i mörkret. 

Tio år senare är Jonathan Sandberg spårlöst försvunnen. David Bergmans liv har tagit en dramatisk vändning. Hans fru har lämnat honom och jobbet på advokatbyrån, där han var på väg att bli delägare, finns inte kvar. Han har dessutom blivit svindlad på pengar och har en stor skuld, en skuld som han omöjligt kan betala. När pappan till hans gamla ungdomskamrat söker upp honom och erbjuder honom det oväntade uppdraget att leta upp Jonathan mot en ansenlig summa pengar, har David inte råd att tacka nej. Så äger ett brutalt mord rum, och en avgrund öppnar sig. David tvingas gräva sig allt djupare in i familjen Sandbergs mörka, såriga historia och stegvis inser han att han själv kan vara mördarens nästa offer. 

Moratorium är Monica Rehns debutroman. En thriller om makt och död, en berättelse om det otäcka svarta som döljer sig under ytan. 

Nominerad till ÅRETS DECKARDEBUT i Crimetime Award 2019!

 

»En makalös debut som tar andan ur en gång på gång.« | Agneta Norrgård, SVT 

»Monica Rehn är en av Sveriges bästa nya deckarförfattare.« | Borås Tidning 

»Det här är sträckläsningsvarning. Boken skulle kunna bli en riktigt bra tv-serie. Rekommenderas varmt.« | Sundsvalls tidning

»Monica Rehn ger trovärdighet åt sina rollfigurer ur kunskapen om mänskliga svagheter.«  | Ölandsbladet

»En lysande debut.« | Bokkoll

»En riktigt tajt thriller som jag sträckläste.« | Läsa och lyssna

 

»En spännande, mörk och strålande debut!«  | Jennies boklista